Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrası hakaret içeren sözlere soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili müfettiş görevlendirildi. Adalet Bakanı Tunç da konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisinin (DEM Parti) kazandığı Diyarbakır'daki Sur Belediyesi'nde düzenlenen mazbata töreni sonrası kaydedilen skandal görüntüler gündem oldu. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesinde mazbata töreni sonrasında, makam odasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "DEM Parti yöneticilerinin, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında, makam odasında bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Tunç da soruşturma başlatıldığını açıklayarak, "Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, DEM Parti yöneticileri tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözler sarfedilmesi nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan, huzur ortamını bozmaya çalışan hiçbir olumsuz girişime asla müsaade edilmeyecektir" dedi.

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Irfan oto20 Nisan 2024 14:15

Bu ermeni bozuntularina derhal gereken yapilsin ve kayyum atansın belediye kaynaklarını terör örgütü için kullanmalarina firsat verilmesin

Sonraki Haber Yükleniyor...