MALZEMELER
Hamuru İçin;
ŞERBET;
Su ve şeker birlikte ocağa konur. Kaynamaya başladığı andan itibaren 10 dakika kaynatılır. Limon suyu ilave edilerek 2-3 dakika kadar daha kaynatılıp soğumaya bırakılır.
HAMUR;
Yumurta, sıvıyağı, süt, kabartma tozu ve un ile ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur yoğrulur. 6 eşit parçaya ayrılıp yuvarlanır. 15 dakika kadar dinlendirmeye bırakılır.
MUHALLEBİ;
Süt, un, yumurta ve şeker bir tencerede çırpılır. Sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynamaya başladığı andan itibaren 10’a kadar sayılıp altı söndürülüp soğumaya bırakılır. Hamurun ilk 3 parçası birer birer 1 cm kalınlığında açılır ve önceden yağlanmış olan hamurun ebadına uygun büyüklükte tepsiye dizilir. 3 hamurun üzerine hazırlanan muhallebi yayılarak karabiber serpilir. Tepsiye yayılan muhallebinin üzerine geri kalan 3 hamur da açılarak üst üste dizilir. 180 derece sıcak fırında hamur kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılıp 15 dakika dinlendirilip kare şekilde dilimlenir. Üzerine soğutulan şerbet dökülür. Arzuya göre soğuk veya ılık olarak servis edilir.
MALZEMELER
4 adet patlıcan
Patlıcanların kabukları alaca şekilde soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir ve kızgın yağda kızartılır. Kıyma, soğan ve sarımsak ile kavurulup içerisine baharatlar eklenir. Hazırlanan bu harç patlıcanların içine eşit şekilde doldurulur. Üzerine dilim domates ve yarım biber yerleştirilir. 200 derece ısıtılmış fırında beş dakika kadar kontrollü pişirilir.
MALZEMELER
İnce bulgur (köftelik)
İnce bulgur sıcak suda yumuşatılır. Tuz, çok az un ile yoğrularak yuvarlak köfteler hazırlanır. Başka bir tencerede yeteri kadar su kaynatılır ve köfteler suda haşlanır. Haşlanan köfteler süzülerek servis tabağına alınır. Başka bir yerde dövülen sarımsaklar ile yoğurt karıştırılır. Hazırlanan bu karışım köftelerin üzerine dökülür. Ayrı bir tavada tereyağı eritilir. Salça, pul biber ve kuru nane ile hazırlanan sıcak sos yoğurtlu köftelerin üzerine gezdirilir. Sıcak olacak şekilde servise sunulur.