MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
Buğday bir gece önceden ıslatılır. Buğdaya 3 su bardağı su ilave edilerek kemikli kuşbaşılık et ile 60-70 dakika pişirilir. Kıyma ve çok ince kırılmış pirinç, tuz ve baharat ilave edilip yoğurulur. Bu köfteler misket gibi yuvarlanarak 10 dakika kadar dinlendirilir. Süzme yoğurt, yumurta, un ve su ile akıcı bir kıvamda karıştırılır, yemeğe ilave edilir ve iki taşım kaynatılır. Köfteler atılıp servis edilirken üzerine tereyağında nane, kekik, pul biber sotelenip dökülür. Bir fırında pişirilecekse kurumaması için, fırında müsait bir yer varsa içine su doldurulmuş bir kap konulmalıdır.
MALZEMELER
Domatesler iri iri doğranır. Zahterler ayıklanır. Yeşil soğanlar temizlenerek iri şekilde kıyılır. Bütün malzemelerle birlikte çukur bir kapta harmanlanır. Yağlı hamur çanağında servis yapılır. Salata sulanacağı için fazla bekletilmeden servis edilir.
MALZEMELER
Kesme hamurdan (yumurtalı erişte hamuru olmayacak) bir çorba kaşığı ayrılır. Geri kalan hamur hafif tuzlu suda mantı gibi haşlanır. Süzülerek soğuk sudan geçirilir. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Haşlanmış hamurdan istenilen miktarda yoğurtlanır. Başka bir tavada tereyağı kızdırılır. Bir kaşık hamur bu yağda kavrulur ve yoğurtlanmış hamurun üzerine serpilir. Not: Kesme hamur yerine haşlanmış yarma da kullanılabilir.
MALZEMELER
Süt ile iki yumurta güzelce çırpılır. Ekmeklerin her iki yüzü yumurtaya batırılır. Bir tavada tereyağı eritilir. Yumurtaya bulanmış ekmekler tereyağında kızartılır. Kızaran ekmekler bir tabağa alınır ve henüz sıcakken üzerine pancar pekmezi ya da başka bir pekmez gezdirilir. Sıcak şekilde servis edin.