Fenerbahçe kazandı ama…

A -
A +

Tabii ki bu bir tarihî rekabet maçıydı. Ama iki takımın son günlerini dikkate alıp değerlendirme yaptığımızda Fenerbahçe’nin ev sahipliğiyle birlikte maçın favorisi olduğu açıkça ortaya çıkıyordu. Buradan bakınca İsmail Hoca da golsüz maç geçirmeyen Batshuayi’yi Dzeko’nun yerine ilk on bire koyacaktı. Takımın geri kalanı artık ezberlediğimiz bildiğimiz isimlerden kuruluydu.

 

Dezavantajlar

 

Karşı taraf Beşiktaş’ta ise Serdar Topraktepe yani bizim yerli hoca, sakatlar cezalılar hariç beklenen takımı sahaya sürecekti. Ama geçen süre içinde özellikle Semih’in sanki takımı 10 kişi oynattığı gibi bir acı gerçek Beşiktaş’ın yakasında duruyordu. Hele hele Al Musrati 25. dakikada en küçük bir rakip tehdidi ve tehlikesi olmaksınız rakibinin neredeyse ayağını kıracak bir faulle kırmızı kart görecekti. Artık Beşiktaş bir sürü dezavantajın yanı sıra 10 kişi de kalacaktı.  

 

Usta işi gol

 

Ama Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe rakibi eksik olmasına rağmen hem ev sahibi hem de kadro zenginliğinden uzaklaşır bir hâl alacaktı sanki. İşte bu sıralarda İrfan Can’ın ustalık kokan golü maçı bitirecekti. Ama Serdar Hoca’nın çok geç aklına gelen Cenk Tosun oyuna girip harika bir gol yaptı. Bu gol Fenerbahçe’yi sıkıntıya sokarken Beşiktaş’ı da ‘acaba bir beraberlik olur mu?’ telaşı ve arayışına soktu. 

 

Bu arada maçın hakemi Volkan Bayarslan özellikle ilk yarıda üst üste ev sahibi lehine hatalar sunarak sanırım bu maçtan düşük bir puanı hak etti. 

 

Sonuçta Fenerbahçe her türlü avantajı eline alarak maçı ancak 2-1 kazanabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Fani 28 Nisan 2024 06:31

Maçın hakemi sen olsaydın güzel şeyler yapardın